Thus
Organisaasje
Wedstrydagenda
Utslaggen
Fotos
Skiednis
Ynformaasje
Lidmaatskip
Kontribusje
Keatsynformaasje
Ledepartijen
Jan Bakkerbokaal
Kompetysjekeatsen
KNKB
Federaasje keatsen
Jierferslag
Stipers
Keatskanon
Archyf 2010
Archyf 2011
Archyf 2012
Archyf 2013
Archyf 2014
Archyf 2015

Jierferslag

Jaarverslag 2010

 

En alweer is er een jaar voorbij. Na jaren kwakkelen hadden we eind 2009 begin 2010 eindelijk een winter waarin de schaatsen uit het vet konden en op die manier de conditie op peil gehouden kon worden. Sommigen gingen dan ook gelijk door met trainen, voor anderen begon het nieuwe seizoen met de ledenvergadering op 23 maart. Voor velen was ook dit nog te vroeg en kwam pas in mei het kaatsvirus weer tevoorschijn.

Op de ledenvergadering werd afscheid genomen van de volgende bestuursleden: Petra Schaap, Rein Bootsma en MariekeTvS hun plaatsen worden ingenomen door resp. Simke Altenburg, Romke Schaap en Annemieke Poelsma.

Dit jaar werd weer meegedaan aan de Poiesz-actie voor jeugdsporters. De opbrengst hiervan is voor de jeugd bedoeld, maar wij hebben de vrijheid genomen om de opbrengst voor een ander doel te gebruiken: namelijk een nieuwe kaatssite. Deze werd feestelijk in gebruik genomen in Turns, tijdens de ledenpartij. Alle deelnemers werden getrakteerd op een stuk(je) oranjekoek.Karst Tamminga gaat de site beheren.

Dit jaar zijn er voor de senioren acht ledenpartijen georganiseerd, het feestkaatsen in Reahûs, twee federatie partijen en twee KNKB partijen. Ook voor de jeugd werden er zes ledenpartijen georganiseerd, het feestkaatsen in Reahûs ,één federatie partij en twee KNKB partijen. De opkomst was over het algemeen volgens de trend van de laatste jaren: iets minder dan het voorgaande jaar. Vooral de KNKB-jongens partij in Turns was slecht bezocht, er waren slechts zestien deelnemers.

Winnaars van de Jan Bakker-bokaal  waren dit jaar Freerk TvS met 11 punten bij de senioren en Dennis de Jong bij de jeugd, ook met 11 punten. De competitie die om en om in Reahûs en Turns werd verkaatst werd bij de heren gewonnen door Freerk TvS met 55 punten en bij de dames door Atty Rienstra met 46 punten. De deelname was dit jaar niet overweldigend.

Op de KNKB partijen werd door onze leden regelmatig een goed resultaat gehaald, bij de dames hoofdklas en eerste klas door Judy Bergsma en Renske TvS, bij de heren wat minder maar ook daar werden prijzen gewonnen door onder andere Bouke Poelsma en Sytze TvS, met als hoogtepunt de zesde prijs die op de bondspartij werd gewonnen door Sjors Altenburg, Bouke Poelsma en Simke Altenburg. Vooral hun derde omlooppartij tegen het favoriete St Jacob was grote klasse, de mannen van St Jacob hebben alle trucjes uit de kast gehaald maar brachten hierdoor alleen zichzelf van streek.

Voor een volledig wedstrijd verslag van de diverse partijen kan een ieder terecht op de site onder archyf 2010. Er was genoeg te doen in 2010 en we gaan ervan uit dat ook het komend jaar weer genoeg kaatsplezier ons tegemoet komt.

 

Frans Poelsma, secretaris.


 
WEBDESIGN DIJKSTRA AUTOMATISERING